PVT-paneel-woontoren-warmwater-Viessmann-warmtepomp-Antoni-Delft-LR-010

Uitdaging

80 PVT-panelen woontoren Antoni Delft. In Delft staat naast het centraal station het bijzondere gebouw Antoni. Op de bovenste verdiepingen van de woontoren bevinden zich een aantal luxe appartementen. En een penthouse. Om geen overlast te veroorzaken mag hier geen lawaaiige buitenunit geplaatst worden.

De wens was om duurzaam en gasloos warm water voor het hotel en de appartementen op te wekken. Daarom is er als bron gekozen voor de stille en onderhoudsvrije Triple Solar PVT-panelen.

Bovendien is de windbelasting op het dak op 30 meter hoogte is een uitdaging in Delft. Het pand ligt vlakbij de zee in windgebied 1.

 

 

Oplossing

De Triple Solar PVT-panelen maken het mogelijk deze woontoren op duurzame wijze van warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Zónder gas. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag. 

 

Het veld met PVT-panelen is de bron voor een warmtepomp van Viessmann, de Vitocal 350 van 100 kW.

De Triple Solar warmtepomppanelen verankerd aan de betonnen dakconstructie. Dit om stormschade uit te sluiten. Daarom zijn de dakankers, dakconsoles en speciaal montageframe gebruikt van het merk Fixnordic. Kijk op de website van Technea voor meer informatie.

Projectdetails 80 PVT-panelen woontoren Antoni Delft:

  • 80 PVT-panelen van Triple Solar
  • 30 meter hoog dak
  • Terreincategorie 1 en windzone 2
  • Betonankers
  • Dakconsole met bitumen dakbedekking
  • Montageframe voor PVT-panelen (oost/west en zuid)