PVT-warmtepomp-pvtpanelen-Rotterdamsedijk-schiedam-Van-Der-Vloed-Triple-Solar-installatie-installateur-021e

Schiedam

Technisch installatiebedrijf Van der Vloed heeft onlangs een grootschalig verduurzamingsproject voltooid dat 44 jaren ’70 appartementen in Schiedam van het gas heeft gehaald. Deze appartementen, gelegen aan de Rotterdamse Dijk, maken allemaal deel uit van een Vereniging van Eigenaren (VVE) en hebben nu een ingrijpende verduurzaming ondergaan. Dit initiatief sluit naadloos aan bij de nationale doelstelling om voor 2050 volledig van het gaf af te zijn.

 

De betreffende appartementen stamden uit de jaren ’70 en waren voorzien van een energielabel G. Een hoogtepunt van het verduurzamingsproject was de installatie van 200 Triple Solar PVT-panelen op het dak van het appartementencomplex. Deze geavanceerde panelen zijn in staat om zowel elektriciteit als warmte te genereren.

 

Elk appartement is nu uitgerust met een eigen NIBE-warmtepomp. Daarnaast zijn in iedere woning lage temperatuur convectoren van Jaga Hybrid geplaatst om het comfort te optimaliseren.

 

Alle woningen zijn nu volledig van het gas af, waardoor ze actief bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland. Dit betekent niet alleen een milieuvriendelijkere leefomgeving, maar ook een toekomstbestendig en duurzaam comfort voor de bewoners van deze appartementen.