Breda-homes-factory-triple-solar-pvt-warmtepomp22

Breda

Dichtbij Breda, aan de Heikantsestraat in Prinsenbeek, vindt een uniek project plaats in samenwerking met Homes Factory. Op deze locatie worden 16 duurzame prefab-woningen gerealiseerd, die stuk voor stuk verwarmd en gekoeld worden door middel van 16 Triple Solar PVT-warmtepompen, ondersteund door 69 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen als stille energiebron.

 

Het project

Homes Factory, gevestigd in de regio Breda, is een 3D-modulaire huizenfabriek en een initiatief van Bouwbedrijf Boot en Vastlab Projectontwikkeling. Met behulp van innovatie en voortgeschreden technologie worden duurzame, stevige woningen gecreëerd in de fabriek. De woningen worden volledig afgebouwd en daarna geplaatst op locatie voor zowel permanente als tijdelijke bewoning.

 

Triple Solar PVT-systeem

Triple Solar is niet alleen de fabrikant, maar verzorgd ook de installatie van het PVT-systeem. Iedere woning wordt verwarmd en gekoeld met 16 Triple Solar PVT-warmtepompen en 69 PVT-warmtepomppanelen. Als aanvulling hierop worden ook nog eens 176 PV-panelen geïnstalleerd. Elke individuele woning wordt tevens uitgerust met een 200L boiler als onderdeel van het PVT-systeem, waarbij de PVT-warmtepomp ook voorziet in de warmwaterbehoefte van de bewoners.