Triple-Solar-PVT-paneel-warmtepomp-zonnepaneel-Leeuwenhoek-Delft-01

Utrecht

Woningbouw | Renovatie

Leeuwenhoek Delft ligt vlak bij het station en bestaat uit 3 blokken appartementen. Aannemer Vink Bouw en installateur DUBO techniek hebben gezocht naar een comfortabele warmtepomp met stille PVT installatie die past bij de intensieve bebouwing. Samen met de bewoners is gekozen voor PVT-warmtepomppanelen van Triple Solar. Elk appartement krijgt een eigen PVT gestuurde warmtepomp met de Triple Solar Koel Unit. Hiermee kan ook gekoeld worden zonder airconditioning. Een stille en comfortabele oplossing.

 

Het project

Naast het historische stationsgebouw van Delft wordt Antoni gerealiseerd, een modern nieuw complex. Dit complex zal bestaan uit 39 appartementen en een ruim Ibis Style Hotel met een oppervlakte van 5.400 m2. Eteck zorgt voor duurzame warmte, koeling en warm tapwater voor deze gebouwen.

 

Duurzaam verwarmd

Antoni is duurzaam en met oog voor het milieu gebouwd. De woningen komen op EPC 0 door het gebruik van een WKO-installatie, een collectief ventilatiesysteem, PVT- en PV-panelen, goede isolatie en HR++ en triple glas.

 

Het duurzame warmte-koudeopslagsysteem (WKO) zal worden ingezet om de gebouwen te voorzien van milieuvriendelijke warmte en verkoeling. Dit systeem maakt gebruik van warmtepompen en Triple Solar PVT-panelen. Deze PVT-panelen hebben een dubbelfunctie: ze zetten niet alleen zonlicht om in elektriciteit, maar halen ook warmte uit de omgeving. Hierdoor worden de WKO-bronnen op een duurzame wijze geregenereerd, waardoor het hele systeem een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing biedt.

 

Bron: eteck.nl & woneninantoni.nl