PVT-warmtepomppaneel
Elektriciteit en warmte uit één paneel
Onze PVT-warmtepomppanelen wekken elektriciteit én warmte op en zijn daarmee de complete oplossing voor duurzame energie.
PVT-warmtepomppaneel
Onze PVT-warmtepomppanelen wekken elektriciteit én warmte op en zijn daarmee de complete oplossing voor duurzame energie.
De voorkant van het PVT-warmtepomppaneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T) en onttrekt energie (warmte) uit de buitenlucht, zonlicht en daglicht. In alle seizoenen, 24 uur per dag, ook bij bewolking of vorst. De PVT-warmtepomp zet deze energie vervolgens om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater. In de zomer kunnen huishoudens met het systeem hun woning ook koelen.
Het PVT-paneel heeft een zonnepaneel en een thermische wisselaar. Daarmee krijg je warmte, warm tapwater, elektriciteit en koeling vanuit één oppervlak.
De PVT-warmtepomppanelen leveren zowel warmte als elektriciteit het hele jaar 24 uur per dag. Ook in de nacht, bij bewolking en wanneer het vriest.
De PVT-warmtepomppanelen bevatten geen bewegende onderdelen, in tegenstelling tot een gehorige buitenunit. Daarmee is het een stil systeem.
Naast verwarmen kan het Triple Solar-systeem ook koelen. Het systeem wordt omgekeerd en de warmte uit de woning wordt afgegeven aan de buitenlucht.
Onze producten worden in Nederland geproduceerd. De grondstoffen worden binnen Europa gemaakt en er wordt zoveel mogelijk CO2-neutraal getransporteerd.
Het systeem gaat zuinig om met opgewekte elektriciteit en heeft een hoog rendement.
Er is geen grondboring of buitenunit van een warmtepomp nodig.
Geschikt voor elk type dak voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.
Er is minimaal onderhoud nodig door het ontbreken van bewegende delen.
Gemaakt met Europese grondstoffen en is volledig recyclebaar.
Levensduur van meer dan 30 jaar en 10 jaar garantie.
WERKING
Het PVT-warmtepomppaneel heeft aan de achterzijde een thermische wisselaar die bestaat uit aluminium lamellen met een koperen leiding. Door de koperen leidingen stroomt een de koelvloeistof glycol, een soort antivries. Deze vloeistof neemt de omgevingswarmte buiten op en geleidt deze naar de warmtepomp binnen in de woning. De warmtepomp zet deze warmte om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater.
MAATVOERING
Dimensies (l x b x d)
Voor meer specificaties kijk op de pagina documenten of in de Technische Documentatie PVT-panelen.
Klaar om duurzaam te verwarmen zonder buitenunit?