sion-klooster-triple-solar-pvt

Diepenveen

Stichting

De oude boerderijstal van het nieuw SION klooster is verduurzaamd en omgebouwd tot 4 woningen met Triple Solar PVT-panelen en PVT-warmtepompen. In totaal zijn er 62 PVT-panelen en 42 gewone zonnepanelen geïnstalleerd door Koetsier installatietechniek (Mark Oosterwijk) in opdracht van Stichting Nieuw Sion.

 

Abdij Sion

Abdij Sion bestaat sinds 1890 en is tot 2015 een trappistenklooster gebleven. De laatste monniken trokken de deur achter zich dicht en vonden een nieuwe plek op Schiermonnikoog. De Stichting Nieuw Sion nam het klooster in 2015 over. Haar eerste doel is het religieus en cultureel erfgoed van het klooster te bewaren. Daarbij speelt de rust en de stilte een grote rol. Omdat de PVT-panelen geen geluid maken vanwege het ontbreken van bewegende onderdelen is er een perfecte match.

 

De oplossing

Het dak wordt geheel vernieuwd en iedere woning heeft op één kant van zijn dak eigen PVT-warmtepomppanelen en een individuele Triple Solar water/water PVT-warmtepomp 3.5. Op de andere dakzijde komt een collectief PVT-panelen veld met 32 PVT-panelen om één van de andere gebouwen van het klooster, het gebouw “Werkhuizen”, van warmte te voorzien.

 

PVT-panelen als still bron voor de PVT-warmtepompen

De PVT-panelen zijn de stille en efficiënte bron voor de Triple Solar PVT-warmtepompen 3.5 die de 4 woningen en het gebouw “Werkhuizen” duurzaam gaan verwarmen en van warm tapwater voorzien. Door Kees Dorsthorst van Adviesbureau Dorsthorst zijn warmteverlies berekeningen gemaakt voor de 4 woningen.

Heeft u ook een klooster of een ander project en wilt u ook verduurzamen? Kijk dan verder op deze website voor meer informatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.