De uitdaging

Kapschuur Natuurmonumenten Haarzuilens met PVT-zonnepanelen. In2-Ecobuildings heeft het ontwerp gemaakt voor de duurzame Installatie.

Landgoed Haarzuilens

Vlak bij de stad Utrecht vind je het groene landgoed Haarzuilens. Vanuit de drukte ben je in een oogwenk in de natuur. Landgoed Haarzuilens kent een rijke historie. Al meer dan 2.000 jaar leven er mensen op en rond het landgoed.

Al in de ijzertijd (200 v. C) kwam er akkerbouw voor. Karakteristiek voor het landgoed zijn de oude kerkenpaden die dateren uit de Middeleeuwen, zoals het Haarpad.

Landelijk karakter

Vanwege het landelijke karakter, heeft de klant gevraagd om een verregaande integratie van energieopwekking en verwarming via PVT-panelen en de dakbedekking van de kapschuur.

De oplossing

Omdat de kapschuur een geventileerde open constructie heeft hebben we meer mogelijkheden tot integratie van energieopwekking en dakbedekking. De Triple Solar PVT dakcollectoren (T) vormen een waterdichte dakbedekking en hebben de PV panelen geïntegreerd.

De realisatie van de installatie is gedaan door Centre 4 Energy in Den Bosch.

Triple Solar levert geen geïntegreerde PVT-panelen in een dakoplossing meer zoals in dit voorbeeld getoond. Wij leveren wel de unieke Triple Solar PVT-panelen als stille en efficiënte bron voor de warmtepomp die op het dak worden gemonteerd.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw pand.

Einde Kapschuur Natuurmonumenten Haarzuilens met PVT zonnepanelen.