Energieneutrale renovatie

Woningbouwcorporaties en bedrijfsleven zoeken samen naar oplossingen voor energieneutrale renovatie; ofwel lage of geen energiekosten en een duurzame gevel- en dakrenovatie. Het motto is Total Cost of Ownership (TCO). Het doel is lage energielasten gedurende 25 jaar, garanties op energieopbrengst en minimaal onderhoud.

De oplossing is het Triple Solar-systeem: warmtepomppanelen in combinatie met een warmtepomp. Het Triple Solar-systeem is een Hollands product. We ontwerpen in Amsterdam en fabriceren in Friesland. Duurzaam bouwen en renoveren komt een stuk dichterbij met Triple Solar.

Triple-Solar-PVT-zonnepaneel-warmtepomppaneel-paneel-huis-Beverwijk
Triple Solar PVT paneel zonnepaneel warmtepomppaneel De Draai Heerhugowaard - 01

Nul op de meter

Triple Solar ontwerpt dakrenovaties en lost alle energetische vraagstukken op. Het doel is “nul op de meter”. Dat betekent dat de woning evenveel energie opwekt als er per jaar verbruikt wordt.

Het systeem

Het Triple Solar-systeem bestaat uit speciale warmtepomppanelen in combinatie met een warmtepomp. De panelen werken als bron voor de warmtepomp, die de energie vanuit de panelen gebruikt om een woning te verwarmen. Doordat het aluminium warmtepomppaneel ook is uitgerust met een zonnepaneel, is het mogelijk om vanuit één oppervlak een woning niet alleen van warmte en warm tapwater, maar ook van elektriciteit te voorzien. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag.

Wil je meer weten over het Triple Solar-systeem? Klik hier.

Evenwicht isolatie en opwek

Triple Solar maakt het mogelijk om beide dakhelften van een woning te gebruiken. De zuidkant voor warmte en elektriciteit, en indien nodig, de noordkant als extra bron voor de warmtepomp. Op deze manier is het niet nodig om de allerhoogste isolatiegraad toe te passen. Er is misschien iets meer elektriciteit nodig, maar die wordt op het eigen dak opgewekt.