Uitdagingen

Je bent gewend dat je huis comfortabel warm is en dat wil je graag zo houden. Voordat je van een gasketel de overstap maakt naar een ander verwarmingssysteem wil je de garantie hebben dat het alternatief minstens zoveel zekerheid en comfort biedt.

Als een huis goed geïsoleerd is, ligt het voor de hand dat het makkelijker te verwarmen is. De eerste stap is dus je huis goed isoleren via de vierdubbele aanpak (muur-, vloer- en dakisolatie plus dubbel glas (HR++)). Een energieadviseur kan je hiermee helpen. Vaak hebben gemeentes ook iemand hiervoor aangesteld.

Triple Solar Unica PVT panelen De Tuinen Woudenberg K

De PVT-warmtepomp met PVT-warmtepomppanelen

Het alternatief voor de gasketel is een warmtepomp. Het Triple Solar systeem bestaat uit Triple Solar PVT-warmtepomppanelen gecombineerd met een PVT-warmtepomp. De panelen werken als bron voor de warmtepomp. De panelen halen energie uit de buitenlucht, uit zonlicht en daglicht.

Bij verwarmen met een warmtepomp maken we onderscheid tussen compleet gasloos (all-electric) en een hybride opstelling.

Gasloos of hybride?

Is jouw huis niet optimaal geïsoleerd of niet goed te isoleren, dan is een hybride-installatie een prima alternatief. Hybride noemen we een installatie waarbij de gasketel blijft hangen. De warmtepomp wordt geplaatst naast die gasketel en levert de warmte voor de woning. Mocht het bijvoorbeeld gaan vriezen en de warmtepomp kan niet voldoende warmte leveren, springt de gasketel bij. Zo houd je optimaal comfort en bespaar je toch gas.

Lees meer

Geen spijt: van hybride naar gasloos

Bij twijfel kun je ervoor kiezen de gasketel voorlopig te laten hangen. Dat kan zijn omdat je het huis pas later wilt isoleren. Of je twijfelt over het comfort na het overstappen op een warmtepomp. Van belang is dat je dan voor een installatie kiest die eventueel uitgebreid kan worden. Dat noem je een “no regret”-investering (geen spijt). Triple Solar is altijd uit te breiden naar all-electric (gasloos) en daarmee een no regret-oplossing.

Lees meer
TCO-Triple-Solar-PVT-panelen-2022

TCO PVT paneel bestaande bouw

Voor de woningcorporatie is de TCO (Total Cost of Ownership) belangrijk. De investerings- en onderhoudskosten voor de corporatie en de energiekosten voor de bewoner mogen zeker niet stijgen. Lees hier meer over de TCO.

Meer informatie

Woningcorporatie

Wilt u als woningcorporaties energie besparen en uw woningbestand verduurzamen zonder risico? Het gasloos verwarmen en koelen van uw woningen is mogelijk met Triple Solar PVT-warmtepomppanelen als bron voor de PVT-warmtepomp. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie
Triple-Solar-PVT-panelen-dak-nagele-hoger

Particulier

Door grote vraag kunnen wij op dit moment geen particuliere vragen beantwoorden. Wij adviseren contact op te nemen met een installateur of adviseur bij u in de regio. Is de adviseur of installateur nog niet bekend met het Triple Solar-systeem? Wij bieden trainingen aan via onze Triple Solar Academy. Laat uw installateur of adviseur contact met ons opnemen.

Waar te koop

Technische Unie Triple Solar
Rensa Triple Solar
logo thermonoord plieger