De uitdaging

WKO Regenereren Appartementencomplex Heerhugowaard Poort Halfweg.  Schouten Techniek vroeg ons mee te denken over het regenereren van de WKO met zonneenergie. De uitdaging was het transformeren van oudbouw naar duurzame nieuwbouw.

Warmte Koude Opslag Installatie

Poort Halfweg is oudbouw getransformeerd tot zeer duurzame nieuwbouw. Voor warm water en verwarming zijn o.a. een PVT-paneel energiedak en een WKO-installatie toegepast. Voor de koppeling van de iets verderop geplaatste koudebron heeft Schouten Techniek onder de bestaande weg door geboord. Dit project past helemaal bij de duurzame ambities gemeente Heerhugowaard. Het is uitgevoerd in een bouwteam, waarin Schouten Techniek tevens adviseerden over de exploitatie.

Daarnaast was het dak al opgeleverd en het energiedak kreeg maar een beperkte ruimte vanwege de reeds geïnstalleerde ventilatiekanalen en ontluchting.

De oplossing

Het Triple Solar PVT-paneel energiedak om de WKO te regenereren is 20 tot 40 centimeter verhoogd om het leidingwerk onder de panelen te kunnen plaatsen. Een elegante oplossing voor 350m2 energiedak met een opbrengst van ongeveer 1000 GJ per jaar.

WKO regenereren appartementencomplex

Zie ook dit project op de website van Schouten Techniek: http://schoutentechniek.nl/projecten/woningbouw/poort-halfweg-heerhugowaard

Het totale pand omvat 120 appartementen, een parkeergarage en 5200m2 commerciële ruimte
Opdrachtgever: Poort Halfweg BV/PRN B.V.

Einde: WKO regenereren appartementencomplex Heerhugowaard