De uitdaging

Warmte en elektriciteit van het dak. De bewoners van een hoekwoning wilde hun dak-vernieuwing aangrijpen om de woning te verduurzamen. Ze kozen daarom voor het Triple Solar Sandwichdak.

Warmte & Elektriciteit

Dit dak vormt een bron voor de warmtepomp en is een geïsoleerde dakbedekking in één. Daarnaast wilde ze ook graag zonne-energie opwekken. Tevens moest er worden geïsoleerd om te kunnen volstaan met lage temperatuur verwarming.

De grote uitdaging van dit project zat in de aansluiting op de aanliggende woning. Gezien dit huis onderdeel is van een rijtje is een nette afwerking cruciaal.

De oplossing

Op deze woning hebben wij een sandwichdak geïnstalleerd. De sandwich panelen zijn super geïsoleerd. Daarnaast leveren zij warmte en elektriciteit. Met zetstukken is de aansluiting naar de andere woning netjes afgewerkt. Tot slot hebben we op deze panelen ‘zwevende’ PV-panelen geïnstalleerd die de woning van zonne-energie voorzien.

Uit dit project bleek wederom dat een woning niet nieuw hoeft te zijn om te verduurzamen: ook deze jaren ’70 woning kan verder zonder gas!

LET OP: Triple Solar levert dit type sandwich dak niet meer. Wij leveren alleen nog de PVT-panelen. Einde project: Warmte en elektriciteit van het dak. Volg ons op LinkedIn voor het laatste nieuws.