triple solar pvt panelen eneco boex utrecht

De uitdaging

In de nieuwe wijk Rijnvliet hebben wij 10 eengezinswoningen gerealiseerd die van gas los zijn en dus voldoen aan de  nul op de meter (NOM) eisen. Het Triple Solar® PVT warmtepompsysteem bestaat uit PVT warmtepomppanelen en een wandmodel water/water warmtepomp en een 120 liter boiler. Dit innovatieve systeem heeft geen buitendeel zoals bij een lucht/water warmtepomp. De PVT warmtepomppanelen worden, net als zonnepanelen, op het dak geplaatst. De warmtepomp is net zo groot als een koelkast. Voor het behalen van de 80% CO2 besparing worden ter compensatie van het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp extra PV panelen geplaatst. Bekijk hier een korte video over hoe het Triple Solar PVT paneel werkt. (PVT warmtepomp panelen Utrecht)

De oplossing

Bij dit project De Leidsche Rijn in Utrecht is een vernieuwende samenwerking ontstaan tussen Woning corporatie BO-EXenergie bedrijf Eneco die warmte als een service aan de bewoners gaat leveren, Koopmans bouw die de woningen bouwt, Installatiebedrijf Mampaey die de technische installatie verzorgt, en Triple Solar als leverancier van de PVT warmtepomppanelen & Nibe warmtepomp.

Het vernieuwende hier is dat er een zeer duurzame oplossing wordt geleverd, door meerdere partijen, waar Warmte als een service wordt geleverd, met een lage energie lasten  voor de bewoner. (maar die wel een hoog wooncomfort garandeert). Wilt u meer weten over dit project? We horen graag van u via email [email protected]