Het Triple Solar® PVT warmtepomppaneel systeem bestaat uit speciale Triple Solar PVT warmtepomppanelen in combinatie met een (NIBE of andere willekeurige) warmtepomp. De panelen werken als bron voor de warmtepomp, die de energie vanuit de panelen gebruikt om een woning of ander gebouw te verwarmen en te voorzien van warm tapwater. 

Doordat het aluminium warmtepomppaneel ook is uitgerust met een zonnepaneel, is het mogelijk om vanuit één oppervlak een pand niet alleen van warmte en warm tapwater, maar tegelijk van elektriciteit te voorzien. Aardgasvrij. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag.

Triple Solar is producent van de warmtepomppanelen, die in principe met iedere brine/water warmtepomp kunnen samenwerken. Dit type warmtepomp heeft geen bewegende onderdelen, waardoor de pomp stil en onderhoudsvrij is én altijd werkt – ook als het vriest. Welk merk warmtepomp u kiest, is aan u. Uw installateur kan hierin adviseren.

Warmte én elektriciteit met PVT zonnepanelen

Waarom kiezen tussen warmte of elektriciteit, als het met het Triple Solar®-systeem mogelijk is om beide op te wekken? Het innovatieve Triple Solar PVT paneel bestaat uit een thermisch (T) gedeelte, waar fabrieksmatig een fotovoltaïsch (PV) paneel op gelamineerd zit; een ander woord voor zonnepaneel. Hierdoor is het mogelijk om, in combinatie met een warmtepomp, zowel warmte als elektriciteit te genereren. Een mooie bijkomstigheid: doordat de warmte van de zon wordt weggevoerd uit het warmtepomppaneel, wordt de efficiëntie van het zonnepaneel hoger. Het geheel heeft het uiterlijk van een normaal zonnepaneel, zonder rand of klemmen.

Triple Solar PVT paneel warmtepomppaneel
Triple-Solar-foto-PVT-warmtepomppaneel-paneel-zonnepaneel-warmtepomp-1
 • Voordelen systeem

  • Warmte én elektriciteit
  • Duurzaam: aardgasvrije oplossing
  • Meer wooncomfort en gebruiksgemak
  • Stabiele energievoorziening in ieder jaargetijde, 24/7
  • Veilig, stil en onderhoudsvrij

Geen gewoon PVT-paneel

Hoewel het Triple Solar PVT warmtepomppaneel is opgebouwd uit een PV en een T gedeelte, is het geen standaard PVT-paneel. Het voornaamste verschil met de vele standaard PVT-panelen, is dat het Triple Solar warmtepomppaneel ontworpen is om óók als er geen zon is energie (warmte) op te wekken. Dit kan doordat het paneel behalve uit zon- en daglicht ook heel goed warmte kan winnen uit de buitenlucht. Hierdoor kan, in combinatie met een warmtepomp, ook ‘s nachts gratis warmte uit het paneel worden onttrokken. En in de winter doet de opbrengst niet onder voor die in de zomer.

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp biedt een aardgasvrije energieoplossing. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen:

 

 • Hoog rendement: Een warmtepomp is met een rendement tot soms wel meer dan 500% een uitstekende warmteleverancier. De warmte die de warmtepomp afgeeft, wordt grotendeels gratis gewonnen uit de omgeving. En de warmtepomp zelf heeft slechts een kleine hoeveelheid ingekochte energie nodig om de warmte uit de omgeving om te zetten naar bruikbare warmte voor in een woning.
 • Lage CO2-uitstoot: De CO2-uitstoot bij verwarming via een warmtepomp is beduidend lager – zo’n 60% – ten opzichte van verwarming via een cv-ketel op gas.
 • Meer wooncomfort en gebruiksgemak: Als een warmtepomp goed wordt ingesteld, is het niet meer nodig hem uit of lager te zetten als u gaat slapen of de deur uitgaat. Een warmtepomp houdt een woning constant op temperatuur, eigenlijk zoals de automatische klimaatregeling (climate control) in auto’s. Het apparaat is bovendien gemakkelijk in gebruik.
 • Stil en betrouwbaar: Een brine/water warmtepomp (het type pomp dat bij het Triple Solar®-systeem hoort) is stil en onderhoudsvrij én werkt altijd – ook als het vriest.