PVT-panel-Viessmann-heat-pump-Antoni-Delft

Uitdaging

80 PVT-panelen woontoren Antoni Delft: In Delft staat naast het centraal station het bijzondere gebouw Antoni. Op de bovenste verdiepingen van de woontoren bevinden zich een aantal luxe appartementen en een penthouse. Om geen overlast te veroorzaken mag hier geen lawaaiige buitenunit geplaatst worden.

Om duurzaam en gasloos warm water voor het hotel en de appartementen op te wekken, zijn er 80 PVT-panelen geïnstalleerd op het 30 meter hoge dak.

 

 

Oplossing

De Triple Solar PVT-panelen maken het mogelijk deze woontoren op duurzame wijze van warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Zónder gas. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag. De voorkant van het Triple Solar PVT-paneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T) die zorgt voor de bronenergie voor de speciale PVT-warmtepomp. Het PVT-paneel onttrekt energie uit de buitenlucht, uit zon- en daglicht. Zowel ’s nachts als in de winter wordt energie onttrokken om de warmtepomp te voeden.”

Aan hetveld PVT-panelen is een warmtepomp van Viessmann gekoppeld van 100 kW.
Om stormschade uit te sluiten, zijn de Triple Solar warmtepomppanelen verankerd aan de betonnen dakconstructie. Hiervoor zijn de dakankers, dakconsoles en speciaal montageframe gebruikt van het merk Fixnordic, Kijk op de website van Technea voor meer informatie.

PROJECTDETAILS: 80 PVT-panelen woontoren Delft

  • 80 PVT-panelen van Triple Solar
  • 30 meter hoog dak
  • Terreincategorie 1 en windzone 2
  • Betonankers
  • Dakconsole met bitumen dakbedekking
  • Montageframe voor PVT-panelen (oost/west en zuid)