Bereken direct wat je bespaart met een hybride PVT-systeem

Doorloop onderstaande keuzes en bereken direct je besparing met een hybride PVT-systeem. Een hybride PVT-systeem bestaat uit 3 PVT-panelen, voeg eventueel extra PV-panelen toe. Kijk wat het effect is van het plaatsen van een boiler. Gebruik je eigen energieprijzen voor een nauwkeuriger resultaat.

Disclaimer

Deze rekentool heeft als doel een indicatie te geven van het voordeel van een hybride PVT-systeem. Om de rekentool goed inzetbaar te maken is gekozen voor een beperkte hoeveelheid invoervelden. Hierdoor kunnen afwijkingen ontstaan met de werkelijkheid. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Deze rekentool rekent met 3 Triple Solar PVT-panelen en een Triple Solar PVT-warmtepomp 3.5, in hybride opstelling. Als er gekozen wordt voor een boiler, is de grootte hiervan toereikend voor het tapwatergebruik. Standaard wordt gerekend met 100 m3 gas per jaar voor koken, en 0,25 m3 gas per persoon per dag voor het verwarmen van tapwater. Uitgegaan is van het continu verwarmen van de woning op constante temperatuur. Conform huidige regelgeving wordt zonnestroom gesaldeerd.

Resultaten

Besparing op gas
Meerkosten aan stroom

CO2-besparing

Voordeel PVT-systeem

per jaar

Uw gasgebruik in combinatie met het aantal personen in uw huishouden is zo laag dat deze rekentool geen representatieve besparing kan berekenen.

Vind een installateur

Vind makkelijk en snel een installateur bij jou in de buurt via onderstaande link.

Vind een installateur